گروه زبان انگلیسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یکی از اولین گروه های آموزشی دانشکده  بعد از گروه زبان و ادبیات فارسی تاسیس شده است. این گروه تا سال 1378 تنها در مقطع کارشناسی پذیرش داشته است. به ترتیب در سال 1378 ارشد آموزش، در سال 1387 ارشد مترجمی، در سال 1389 دکتری آموزش، در سال 1391 دکتری مترجمی و در سال 1393 پذیرش ارشد ادبیات صورت گرفته است.

دوره های آموزشی گروه زبان انگلیسی

کارشناسی

BA

کارشناسی ارشد

MA

دکتری

Ph.D.

زبان و ادبیات انگلیسی

English Language and Literature

آموزش زبان انگلیسی

English Language Teaching

مطالعات ترجمه

Translation Studies

دوره كارشناسى

اين برنامه، با توجه به نظام ارزش جامعه و نحوه و نگرش كلى به رشته‏ هاى علوم انسانى به ويژه زبان و ادبيات انگليسى و با تأكيد بر اصل سودمندى، ارتباط درس ها با يكديگر، انطباق درس ها، توالى منطقى آنها و نيز با در نظر گرفتن دو هدف تنظيم گرديده است : كسب مهارت هاى چهار گانه (درك مطالب، مكالمه، خواندن و نوشتن) زبان انگليسى، آشنايى با ادبيات انگليسى و كمك به شكوفايى استعداد و ذوق ادبى دانشجويان. گروه زبان انگلیسی دانشگاه فردوسی در مقطع کارشناسی در گرایش زبان و ادبیات انگلیسی جذب دانشجو دارد. طول دوره 4 سال می باشد. تعداد واحدهاي درسي اين رشته 139 واحد است که شامل 116 واحد تخصصی و 23 واحد عمومی است.

دوره كارشناسي ارشد

گروه زبان انگلیسی دانشگاه فردوسی در مقطع کارشناسی ارشد در سه گرایش دانشجو می پذیرد: آموزش زبان انگلیسی، مترجمی زبان انگلیسی،زبان و ادبیات انگلیسی. طول این دوره ۲ سال و تعداد واحدهاي درسي آن برای گرایش های آموزش و ادبیات زبان انگلیسی ۳۲ واحد مي باشد كه شامل ۲۸ واحد نظري و ۴ واحد پايان نامه است. تعداد واحد های درسی برای گرایش ­مترجمی زبان انگلیسی 38 واحد می باشد که دارای 6 واحد جبرانی است و شامل 28 واحد نظری و4 واحد پایان نامه است.

دوره دکتری

این گروه در مقطع دکتری دارای دو گرایش می باشد: دکتری آموزش زبان انگلیسی و دکتری مطالعات ترجمه. طول دوره دکتری حداقل ۳ سال و حداکثر طول دوره مجاز برای دانشجویان تمام وقت ۴ سال است که شامل دو مرحله آموزش و تدوین رساله می باشد. حداکثر طول مدت مجاز مرحله آموزشی چهار نیمسال است و چنانچه دانشجو بتواند در این مدت مرحله آموزشی را به پایان برساند از ادامه تحصیل محروم خواهد شد. مرحله تدوین رساله پس از قبولی دانشجو در امتحانات مرحله آموزشی آغاز میشود و با تدوین و دفاع از رساله پایان می پذیرد. این گروه در نظر دارد در مقطع دکتری در گرایش ادبیات انگلیسی نیز دانشجو بپذیرد.

برنامه ها و اقدامات گروه

از فعالیت ها و برنامه های گروه زبان انگلیسی دانشگاه فردوسی برگزاری همایش ها، کارگاه های آموزشی، سخنرانی ها، دعوت از مهمانان خارجی است که از جمله همایش ها می توان به اولین همایش میان رشته ای آموزش و یادگیری زبان در سال 91، دومين و سومین همايش های رويکردهاي ميان‌رشته‌اي به آموزش زبان، ادبيات و مطالعات ترجمه در سال های 94 و 96 که همگی موفقیت آمیز بوده اند، اشاره کرد.

انجمن علمی گروه زبان انگلیسی نیز در هر دوره فعالیت های متنوعی از جمله برگزاری جلسات آموزشی، جلسات بحث و گفت وگو آزاد ، برگزاری مسابقات ، جلسات بحث و گفت گو کتاب ، نمایش و نقد فیلم انجام می دهد.

از دیگر برنامه های این گروه می توان به تاسیس مرکز آموزش زبان انگلیسی در کالج دانشگاه فردوسی اشاره کرد. سرپرست این مرکز درحال حاضر آقای دکتر مسعود خوش‌سلیقه، مدیر گروه زبان انگلیسی، می باشند. این مرکز دوره ها و کارگاه های آموزشی، آزمون های ملی و بین المللی و هم چنین دوره های تخصصی متنوعی با تخفیف ویژه برای اعضاء دانشگاه فردوسی و برای سایر افراد به صورت آزاد ارائه می دهد.

گروه زبان انگلیسی دانشگاه فردوسی دارای تعداد زیادی دانشجوی بین الملل نیز می باشد. لازم به ذکر است که پذیرش این دانشجویان در سه مقطع تحصیلی این گروه ثابت نیست و در صورت انجام پذیرش از دانشجویان مصاحبه بسندگی زبان گرفته می شود.

انتشار فصلنامه ی علمی پژوهشی مطالعات زبان و ترجمه نیز جز فعالیت های این گروه است. سردبیر مجله آقای دکتر علی خزاعی فرید و مدیرمسئول آقای دکتر محمدرضا هاشمی می باشند. حوزه و تخصص این نشریه زبان، ترجمه، ادبیات تطبیقی، آموزش زبان، این فصلنامه به زبان فارسی می باشد و فقط مقالاتی که به زیان فارسی تهیه و نوشته شده اند قابل بررسی و چاپ می باشد.

یکی دیگر از اقدامات گروه زبان انگلیسی تاسیس آزمایشگاه شناخت و هیجان حسی به همت آقای دکتر رضا پیش قدم در سال 1396 واقع در دانشکده ادبیات و علوم انسانی می باشد.

مدیران گروه زبان انگلیسی از سال 1362 تاکنون

نام و نام خانوادگی