طرح شهید چمران توسط بنیاد نخبگان و با هدف ارتقای توانایی‌های پژوهشی و فناورانۀ دانش‌آموختگان‌ برتر دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و سایر مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در فاصله زمانی پس از دانش‌آموختگی تا اشتغال اجرا می‌شود. جهت بهره‌مندی از تسهیلات این طرح، دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی براساس مجموع فعالیت‌های نخبگانی آنان در دوران دانشجویی و دانش‌آموختگی شناسایی می‌شوند. مشمولان این تسهیل، مطابق مقررات بنیاد، دوره پسادکتری را زیرنظر استاد میزبان در یکی از موسسه‌های علمی داخل کشور سپری می‌نمایند. تلاش بر این است تا با شناسایی نهادها و مراکز و احصای نظام مسائل آنها، طرح‌های پژوهشی تقاضا محور و اولویت‌ محور مورد توجه قرار گیرد. شناسایی مشمولان این تسهیل، بر اساس امتیاز حاصل از فعالیت‌های نخبگانی (فعالیت آموزشی- فعالیت‌های پژوهشی، فعالیت‌های فناورانه و فعالیت‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی)، پیشنهاد کارگروه تخصصی و تأیید معاونت آینده‌ سازان بنیاد (با توجه به ظرفیت سالانه) انجام می‌شود. متقاضیان در صورت کسب حداقل امتیاز لازم و احراز سایر شرایط، از مزایای این تسهیل بهره‌مند می‌گردند. تسهیلات اعطایی این طرح شامل پرداخت بخشی از حق الزحمه پژوهشگر؛ حق بیمه تکمیلی پژوهشگر، همسر و فرزندان وی؛ کمک هزینه شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی و تسهیلات فرهنگی ـ رفاهی می‌باشد.

داوطلبان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این طرح به وب سایت بنیاد ملی نخبگان مراجعه فرمایند.