در راستای اهداف دانشگاه فردوسی مشهد بهعنوان دانشگاه سبز، گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به طراحی، ساخت و پیادهسازی چراغ روشنایی خورشیدی مجهز به حسگرهای روشنایی و حرکتی نمود.
روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در همین زمینه با دکتر محمود رضا گلزاریان عضو هیئتعلمی دانشکده کشاورزی و مجری این طرح گفتگویی انجام داده است که حاصل این گفتگو به شرح زیر میباشد:
چراغهای خورشیدی، قابلیت تأمین روشنایی 20 درصد از زمان غروب تا طلوع آفتاب را داشته و مجهز به سنسور حرکتی برای فعالسازی 100 درصد روشنایی در پاسخ به عامل حرکت میباشد. هر چراغ در ارتفاع 3 متر نصب گردیده و قابلیت روشنایی فضایی با حداقل قطر 3 متر در حالت روشنایی 20 درصد و 5 متر در صورت روشنایی 100 درصد است. این سامانه دارای استاندارد بالای آی پی 65 بوده است که بیانگر مقاومت سامانه روشنایی در برابر شرایط جوی متفاوت ازجمله گردوخاک و بارندگی میباشد.
لازم است از زحمات مهندس شهریار شکری، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوسیستم، که در اجرا و پیادهسازی قسمتهای مختلف این سامانه تلاش بسیار نمودند تشکر داشته باشم و آقای محمد رحیمی دانشجوی کارشناسی گروه بیوسیستم هم که در ساخت و پیادهسازی پایههای سامانه همکاری داشتند نیز تشکر میکنم.
خاطرنشان میگردد، تمامی هزینههای قطعات و ساخت و پیادهسازی این دو سامانه خورشیدی که بالغبر 2 میلیون تومان میباشد توسط اعضای گروه طراحی و ساخت این سامانه ها تأمین گردیده است.
لازم به ذکر است این چراغها در راهروی ورودی به مجموعه آزمایشگاههای بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد نصب شده است.