کتاب Saffron: Science, Technology and Health به ویراستاری دکتر علیرضا کوچکی و دکتر محمد خواجه حسینی از اساتید دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد توسط انتشارات بین المللیElsevier منتشر شد.
این کتاب به صورت تک نگاشت و با همکاری 66 نفر از متخصصین رشته های مختلف علمی از دانشگاه های فردوسی مشهد، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی تهران و سایر مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و شماری از متخصصان کشورهای آمریکا، اسپانیا، ایتالیا و یونان به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب که در شش بخش، 34 فصل و 580 صفحه منتشر شده است، با پرداختن به جنبه های تاریخی، فرهنگی و مذهبی زعفران آغاز و سپس به جنبه های تولید آن وارد می شود. در ادامه جنبه های ژنتیکی و مولکولی زعفران با هدف جستجوی منشاء اهلی سازی آن و خویشاوندیش با نژادهای وحشی هم خانواده خود مورد بحث قرار می د هد. فرآوری، نگهداری، بسته بندی و تقلبات زعفران، فصول بعدی کتاب را تشکیل می دهد. سپس نگاهی به جنبه های اقتصادی و تجارت جهانی و سهم برجسته ایران در تولید و صادرات این محصول ارزشمند می اندازد. در یازده فصل پایانی کتاب به تفصیل جنبه های دارویی و کاربرد زعفران در طب قدیم و جدید توسط شمار زیادی از پزشکان متخصص در رشته های گوناگون علمی پرداخته شده است و به کارآیی مناسب این گیاه در طب جدید می پردازد.
معاونت پژوهش و فناوری ضمن ارج نهادن به دستاوردهای فاخر در حوزۀ انتشارات، به جهت معرفی ظرفیت های ملی در عرصه جهانی، ترغیب و حمایت از نشر آثار بین المللی را در برنامه های خود دارد.