دومین جلسه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه با محوریت موضوع ارتباط با صنعت و جامعه و با حضور دکتر رضوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر حسین دخت مدیر پژوهشی، دکتر پناهی مدیر ارتباط با صنعت و جامعه، دکتر امیری رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه، مدیران ستادی معاونت پژوهش و فناوری، معاونین پژوهشی دانشکده ها و روسای پژوهشکده ها در روز چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت ماه در سالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.

دکتر پناهی در این نشست ضمن تبریک روز معلم به تشریح وضعیت قراردادهای برون دانشگاهی دانشگاه در دو سال اخیر (سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) پرداخت.

ایشان ابتدا به اجرایی شدن تغییر ساختار مدیریت ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اشاره کرد و عنوان نمود که در ساختار جدید، دو گروه و یک اداره ذیل مدیریت ارتباط با صنعت و جامعه شکل گرفته اند. گروه توسعه و بازار و انتقال فناوری وظیفه پروژه یابی و دنبال کردن پروژه ها تا مرحله عقد قرارداد را داراست و گروه مدیریت پروژه‌های برون دانشگاهی کنترل پروژه، پایش و پشتیبانی انجام صحیح قراردادها را بر عهده دارد. اداره کارآموزی و توسعه مهارت افزایی نیز وظیفه اجرای کارآموزی بلندمدت دانشجویان دوره کارشناسی را بر عهده دارد.

دکتر پناهی در ادامه، وضعیت قراردادهای برون دانشگاهی دانشگاه فردوسی طی دو سال گذشته نسبت به سایر دانشگاه‌های ایران را توضیح داد و اشاره نمود که تعداد و حجم قراردادهای دانشگاه فردوسی (بدون در نظر گرفتن قراردادهای کلان نفتی دانشگاه) نسبت به دانشگاه‌های بزرگ تهران کمتر است، در حالی که دانشگاه فردوسی ظرفیت‌های بسیار بالایی برای ارتباط با صنعت و  جامعه دارد و با تلاش‌های انجام گرفته و تغییر ساختار، خوشبختانه تعداد قراردادها رو به افزایش است. در سال ۱۴۰۲، ۳۵۹ قرارداد در دانشگاه داشته ایم و تلاش در جهت فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم برای افزایش این تعداد می باشد.

وی افزود: در دانشگاه، ۴۷ قرارداد ناتمام با مدت زمان بیشتر از ۵ سال از تاریخ عقد قرارداد داریم که وضعیت قابل قبولی نسبت به سایر دانشگاه‌ها داریم، اما همچنان در تلاش هستیم تا هر چه سریعتر این قراردادها نیز تعیین تکلیف شوند.

دکتر پناهی، وضعیت قراردادهای کلان دانشگاه خصوصا با وزارت نفت را خوب توصیف کرد و عنوان کرد که در این زمینه جزو سه دانشگاه برتر کشور هستیم.

وی در مورد وضعیت فعالیت اعضای هیات علمی اضافه کرد: از میان حدود ۸۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در حال حاضر تنها ۱۱۶ نفر مجری قراردادها هستند که رضایت بخش نیست. تمام اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی، پتانسیل علمی بسیار بالایی دارند و توقع این است که شاهد حضور تعداد بسیار بیشتری از ایشان در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت باشیم.

در ادامه جلسه نیز، ایشان به تشریح آمار قراردادهای دانشکده های مختلف دانشگاه و همچنین وضعیت گروههای آموزشی دانشکده های مختلف و‌ همچنین پژوهشکده ها پرداخت.

دکتر پناهی همچنین به اهمیت پارک علم و فناوری دانشگاه در افزایش حجم قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه اشاره کرد و بیان کرد که استقرار واحدهای تحقیق و توسعه شرکتها در پارک علم و فناوری دانشگاه، صرفا یک استقرار فیزیکی نیست، بلکه انتظار است که استقرار این شرکت‌ها منجر به عقد قراردادهای متعدد پژوهشی با دانشگاه، توسعه دانش‌ فنی های مشترک، جذب دانشجویان کارآموز از طریق دوره های کارآموزی کوتاه مدت، بلند مدت و دستیار فناوری، حمایت از پایان نامه ها و رساله های تحصیلات تکمیلی و نهایتا تعامل و همکاری هرچه بیشتر با شبکه بزرگ آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه گردد.

همچنین ترکیب جدید اعضای کمیته مالکیت فکری دانشگاه توسط مدیریت نوآوری و مالکیت فکری پیشنهاد و در جلسه تصویب گردید.

IMG 0427

scientometrics

سامانه اطلاعات علمی اعضای هیات علمی

support

تسهیلات پژوهشی ویژه ستادها