Ejtamaee(1)

تاريخ شروع به كار: 7\5\85
هدف:
اتصال و پيوند پژوهش هاي اجتماعي با نيازها و مقتضيات اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي استان و بطور اعم كشور و توجه به ابعاد كاربردي اينگونه پژوهش‌ها مهمترين هدف راه‌اندازي مركز پژوهش مطالعات اجتماعي مي‌باشد.
بدين‌ منظور لازم است فرآيند تعيين و تشخيص نيازها و اولويت‌هاي پژوهشي، اجراي طرح‌هاي پژوهشي مرتبط و كاربردي كردن يافته‌هاي حاصله با عنايت به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي موجود و از جمله دانش و مهارت‌هاي علمي ـ پژوهشي اعضاء هيأت علمي و دانشجويان تحصيلات تكميلي مورد بازنگري قرار گرفته و بر اساس واقعيات موجود طراحي و تدوين شود.
با عنايت به پيچيدگي مسائل و آسيب‌هاي اجتماعي و رشد روزافزون تقاضا براي اجراي طرح‌هاي پژوهشي بويژه از جانب دستگاه‌ها و سازمان‌هاي اجرايي، مركز فوق‌الذكر مي‌تواند بين دانشگاه و بطور اخص گروه علوم‌اجتماعي و محققان ذي‌ربط از يك سو و سازمان‌ها و واحدهاي اجرايي و اداري كه متقاضي مشاركت پژوهشگران علوم اجتماعي هستند، تعامل و ارتباط دو سويه برقرار نمايد.
بر اين اساس مهمترين اهداف مركز پژوهشي مطالعات اجتماعي به شرح زير است:
    • الف ـ برقراري تعامل مستمر و اثربخشي بين پژوهشگران علوم‌اجتماعي و حوزه‌هاي ستادي و اجرايي با تأكيد بر شناسايي و تحليل مسائل و موضوعات اجتماعي استان و ارائه راهكارهاي علمي و كاربردي و مبتني بر پژوهش
    • ب ـ ظرفيت سازي براي مشاركت پژوهشگران علوم‌اجتماعي ويژه دانشجويان تحصيلات تکميلی در عرصه پژوهش‌هاي اجتماعي و حضور آنها در بطن واقعيات اجتماعي.
    • ج ـ ارتقاء سطح دانش و مهارتهاي عملي پژوهشگران علوم‌اجتماعي از طريق ارائه فرصت‌هاي پژوهشي براي آنها.
    • د ـ بهبود اصلاح فرآيند آموزش فنون و شيوه‌هاي تحقيق با عنايت به تجارب پژوهشي حاصله و ارتقاء سطح علمي ـ پژوهشي رشته جامعه‌شناسي و پژوهشگري علوم‌اجتماعي.
    • هـ ـ رشد و توسعه پژوهش‌هاي بين رشته‌اي و تعامل با حوزه‌هاي علمي مرتبط.
شرح وظايف:
  • نظارت بر اجراي طرح‌هاي پژوهشي در حوزه مسائل اجتماعي با مشاركت اعضاي هيأت علمي گروه علوم‌اجتماعي.
  • اجراي طرح‌هاي پژوهشي در حوزه مسائل اجتماعي با مشارك اعضاء هيأت علمي گروه علو‌م‌اجتماعي.
  • 3ارائه مشاوره پژوهشي به افراد حقيقي و حقوقي.
  • شناسائي دانش‌آموختگان حوزه علوم‌اجتماعي و جلب مشاركت آنها در عرصه پژوهش‌هاي اجتماعي.
  • شناسايي و تدوين مهمترين نيازها و اولويت‌هاي پژوهشي استان با محوريت موضوعات و مسائل بومي و كاربردي.
  • برگزاري كارگاه همايش و نشست‌هاي تخصصي در حوزه پژوهش‌هاي اجتماعي.
  • نشر و ارائه يافته‌هاي پژوهشي با استفاده از ظرفيت‌هاي موجود در حوزه نشر (مجلات، سايت‌هاي اينترنتي و . . . )
نام و نام‌خانوادگي مدير: دكتر رامپور صدرنبوي
مرتبه علمي: استاد
اعضاي هيأت علمي: <th">رديف
رديفنام ونام‌خانوادگيمرتبه علمينوع‌همكاريرشته تحصيليدانشكده
تمام‌وقتنيمه‌وقتپاره‌وقت
۱ رامپور صدر نبوي استاد *     اقتصاد ادبيات
۲ داريوش‌حيدري بيگوند استاديار   *   علوم‌اجتماعي ادبيات
۳ محمدمظلوم‌خراساني دانشيار   *   جامعه‌شناسي ادبيات
۴ حسين بهروان دانشيار   *   جامعه‌شناسي ادبيات
۵ همازنجاني‌زاده دانشيار   *   جامعه‌شناسي ادبيات

طرح‌هاي پژوهشي اجرا شده و در دست اجرا:
آمادگي مشاوره براي اجراي پروژه‌هاي:
  • پروژه‌هاي مورد نياز دستگاه‌ها و واحدهاي اجرايي و اداري استان (پروژه‌هاي كاربردي)
  • پروژه‌هاي بين رشته‌اي كه ناظر به تعامل با حوزه‌هاي علمي بويژه در عرصه علوم انساني مي‌باشند.
  • پروژه‌هاي بنيادي كه نظر به گسترش مرزهاي علوم‌اجتماعي و ارائه مفاهيم و مباني نظري و پژوهشي جديد مي‌باشند
امكانات و تجهيزات:
  • حدود 120 هزار جلد كتاب شامل كتاب‌هاي فارسي ـ لاتين ـ مجلات ـ پايان‌نامه‌ها
  • تعداد 33 كامپيوتر در بخش اطلاع‌رساني و بخش امانت و مرجع
  • عداد پايان‌نامه‌ها كلا 4164 و پايان‌نامه‌هاي علوم‌اجتماعي 1026 تعداد كتاب علوم‌اجتماعي موجود در كتابخانه.
  • امكانات موجود در مركز رايانه دانشكده:
    • ۶ سيستم جهت دانشجويان دوره دكتري
    • ۱۱ سيستم جهت دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد
    • ۲۰ سيستم جهت دانشجويان مقطع كارشناسي
    موجود مي‌باشد كه تمامي 3 قسمت دستگاههاي رايانه به صورت آن لاين به اينترنت متصل مي‌باشد كه بر روي همه آنها نرم‌افزارهاي Office و Spss و ديگر نرم‌افزارهاي مورد نياز كارهاي پژوهشي نصب مي‌باشند.
  • ويدئو پرژكتور
  • هر استاد به طور مستقل داراي سيستم رايانه مجزا در اتاق خود مي‌باشد و به شبكه اينترنت با داشتن TVRO مخصوص خود براي ورود به اينترنت مي‌باشند.
نشاني محل استقرار:
مشهد - ميدان آزادي - پرديس دانشگاه فردوسي مشهد- دانشكده ادبيات و علوم‌انساني دكتر علي شريعتي- هسته پژوهشي مطالعات اجتماعي
شماره تلفن‌ها: 33 ـ 8796829 ـ 0511
نمابر: 8416556 ـ 0511