moojakha1
تاريخ شروع به كار:
هدف:

جديدترين تحول در رياضيات كاربردي، استفاده از نظريه موجك‌ها است. امروزه نظريه جديد موجك‌ها و مدول‌هاي موجكي تقريب، جايگرين نظريه‌هاي كلاسيك از جمله روش كلاسيك نظريه فوريه براي حل مسائل مختلف كاربردي در زلزله‌شناسي، پردازش سيگنال‌ها در سيستم‌ها، مخابرات، پردازش تصوير و بينايي كامپيوتر، ذرات بنيادي و كوانتوم مكانيك، نظريه تقريب و مكان‌يابي، جرم‌شناسي، ژنتيك و پزشكي، مهندسي و فيزيك شده است و مراكز صنعتي و آزمايشگاهي تحقيقاتي سعي در بكارگيري روش‌هاي مؤثر تقريب موجكي براي بالا بردن كيفيت محصولات و دقت آزمايش‌هاي خود را دارند. اين نظريه جديد كاربردي رياضيات مؤثرترين پل ارتباط علم رياضيات نظري به عملي است كه بكارگيري نتايج اين علم در مراكز صنعتي و دانشگاهي و آزمايشگاه‌هاي تكنولوژي پيشرفته از جمله نانوتكنولوژي براي سرعت بخشيدن به پيشرفت سريع صنعتي كشور و حل مشكلات بخش‌هاي مختلف كشور مثلاً مخابرات و زلزله‌شناسي و همچنين تربيت پژوهشگران ارشد مورد نياز، شديداً احساس مي‌شود. اين مركز با اهداف و ابزار فوق‌الذكر در صورت ايجاد در كشور منحصر بفرد است و قادر است با اجراي پروژه‌هاي تحقيقي و مدلسازي سيستم‌هاي موجكي و بكارگيري نتايج و ارائه راهكارهاي مناسب در ارتباط با بخش‌هاي مهندسي، پزشكي، كشاورزي، اقتصاد، صنايع، انرژي هسته‌اي، مخابرات و نرم‌افزار و سخت‌افزار كامپيوتر مشكلات بخش‌هاي فوق را بررسي و راهكارهاي مناسب را ارائه دهد.با توجه به ويژگي‌هاي دانشكده علوم رياضي كه داراي دو قطب علمي رياضي و آمار در كشور مي‌باشد و اعضاي مؤسس از اعضاي قطب علمي كشور مي‌باشند و پروژه‌ها و پايان‌نامه‌هاي كارشناسي‌ارشد و دكترا در زمينه‌هاي فوق را به انجام رسانده‌اند و با توجه به امكانات و موقعيت دانشگاه فردوسي مشهد و جايگاه ويژه شهرستان مشهد و استان خراسان، راه‌اندازي اين مركز ملي در دانشگاه فردوسي مشهد بسيار ضروري به نظر مي‌رسد.

اين مركز تحقيقاتي همچنين مي‌تواند كليه پايان‌نامه‌هاي ارشد و دكترا را تحت راهنمايي متخصصان خود و در جهت اهداف كاربردي و نيازهاي بخش‌هاي توليدي در سراسر كشور سوق دهد.برخي كاربردها و مراجع به پيوست مي‌باشند.

شرح وظايف:
نام و نام‌خانوادگي مدير: دكتر اسدالله نيك نام
مرتبه علمي : استاد
اعضاي هيأت علمي:
رديفنام ونام‌خانوادگيمرتبه علمينوع‌همكاريرشته تحصيليدانشكده
تمام‌وقتنيمه‌وقتپاره‌وقت
۱ حميدرضا ابراهيمي‌ ويشكي استاد * آناليز هارمونيك علوم رياضي
۲ حسين تقي‌زاده‌كاخكي دانشيار * تحقيق در عمليات علوم رياضي
۳ رجبعلي كاميابي‌گل استاد * آناليز هارمونيك علوم رياضي
۴ اسدا... نيكنام استاد * آناليز تابعي علوم رياضي
۵ سيدعليرضا سيدين دانشيار * پردازش سيگنال مهندسي برق
طرح‌هاي پژوهشي اجرا شده و در دست اجرا: